Zonnepanelen

7. Inspectie van installaties

– Verzekeraars eisen vaak dat zonnestroominstallaties voldoen aan de zogenoemde SCIOS Scope 12. Dit is een onafhankelijke inspectie die let op de technische staat van de zonnestroominstallatie, op de aansluiting(en) van de omvormer(s), hun plaatsing, de kwaliteit van de zonnepanelen, hun samenhang en de risico’s van de installatie. Denk daarbij aan bouwkundige constructie, ventilatie, connectoren en brandveiligheid.

– De inspectie is in het leven geroepen door de Bond van Verzekeraars, Holland Solar en Techniek Nederland, en valt in twee delen uiteen: de EBI (eerste inspectie) en PI (periodieke vervolginspecties). De EBI richt zich met name op de kwaliteit van de aanleg van de installatie terwijl de inspecteurs bij de PI vooral de toestand van de installatie beoordelen. Als de inspectie naar behoren uitvalt, volgt optimalisatie van het systeem en certificering.

– Vanaf januari 2022 wordt SCIOS Scope 12 wettelijk verplicht.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Laatste kans informatieplicht
Nieuws, Wet- en regelgeving
Deadline informatieplicht gemist? Rapporteer voor 1 januari
Energielabel C: met deze 5 stappen heb je het zo geregeld
Nieuws, Energielabel C, Wet- en regelgeving
In 5 stappen naar energielabel C
Nieuws
Besparen op je energiecontract

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.