Nieuws

Informatiebron met meer dan 1000 pagina’s adviezen

Het online platform DEB.nl is inmiddels gegroeid tot een informatiebron met meer dan 1000 pagina’s concrete adviezen voor de mkb-ondernemer om energie te besparen. Doordat maatregelen per bedrijfstak zijn gegroepeerd, behoudt de ondernemer het overzicht. De adviezen geven de mogelijkheid duizenden euro’s te verdienen.

De digitale bespaarassistent van DEB.nl geeft voor iedere onderneming aan hoe groot de besparing kan zijn. De investeringskosten zijn soms opvallend laag: minder dan 100 euro. Om het totaal te verdienen bedrag te zien, is enkel inloggen op DEB.nl voldoende. In klinkende euro’s geeft het programma aan welke winst te behalen is. En ook hoe. Op basis van een aantal gegevens is een gemiddelde kostenbesparing berekend. Voor bedrijven met een jaarlijks energieverbruik van 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas of meer, is het zelfs verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Voor kleinere bedrijven zijn die maatregelen even interessant. De maatregelen zijn uitgesplitst naar bedrijfstakken. Een aantal brancheverenigingen heeft binnen het programma zelf afzonderlijke pagina’s voor de leden.

Iedere maatregel is uitgelegd in duidelijke taal en verder uitgewerkt. Bij de meeste zijn meerdere opties aangegeven, met daarbij de investeringskosten. Soms gaat het daarbij om minder dan honderd euro. Dat verdient zich snel terug! Per bedrijfstak staat een top-10 van succesvolste maatregelen vermeld.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.