Nieuws, Subsidies

Hulp bij praktische aanpak energiebesparing

Veel mkb-ondernemers willen wel energiebesparende maatregelen treffen, maar weten niet goed waar te beginnen en hoe het aan te pakken. Een adviseur kan daarbij helpen, je goed op weg helpen en advies op maat geven. Via een subsidie (SVM) helpt de overheid daarbij. Een korte video legt het binnen één minuut uit.

Met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) geeft de overheid mkb-ondernemers een steun in de rug. De regeling is bedoeld voor ondernemingen die niet de wettelijke verplichting hebben om energiebesparende maatregelen te treffen. De subsidie kan worden gebruikt voor het inhuren van een adviseur die helpt bij de start en advies op maat geeft. Aanvragen van een bijdrage kan tot eind september 2022, maar het budget is niet oneindig. Dus doe het op tijd.

Er zijn enkele voorwaarden om in aanmerking te komen. De omvang van het bedrijf is maximaal 250 fte en de jaaromzet € 50 miljoen. Het bedrijfspand blijft onder de grens van wettelijk verplichte maatregelen, dus gebruikt minder dan 25.000 m3 gas en 50.000 kWh elektriciteit per jaar.

De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject loopt tot 80% van de gemaakte kosten met een maximum subsidie van € 2.500 per bedrijfspand (ex. btw).

Meer weten? Kijk voor meer informatie op de website van RVO.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend
Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.