Nieuws, Tips

Horeca kan meer verdienen dan een forse fooi

In de horeca is een fooi een aardig extraatje omdat je goed je best hebt gedaan. Wie zich een klein beetje inspant, kan met energiebesparing ook heel wat extra binnenhalen. Beloon jezelf voor goed gedrag. In klinkende munt. En je draagt ook nog eens bij aan verduurzaming.

Zeker in deze tijd is iedere MKB’er bezig met kostenbesparing. Vaak gaat de aandacht uit naar directe kosten, gerelateerd aan in- en verkoop. Maar juist op het vlak van indirecte kosten, zoals energievoorziening, is nog veel winst te behalen. Ook in de horeca. MKB-Nederland helpt de ondernemer met een digitale bespaarassistent, onderdeel van het online programma Duurzaam. Energie. Besparen. (DEB.nl).

Geen algemeenheden, maar toegespitst

Het programma maakt onderscheid tussen bedrijfstakken. Informatie is dus altijd relevant voor je eigen bedrijf. Bovendien zie je direct welke besparingsmogelijkheden er nog zijn. En belangrijker: wat die opleveren. Uitgerekend in euro’s, toegespitst op jouw bedrijf. Met daarbij suggesties hoe je de besparingen kunt realiseren en wat je ervoor moet doen. Geen algemeenheden dus, maar voorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt.

Afzuiging boven fornuizen als voorbeeld

Neem de afzuiging boven de fornuizen van restaurants. Die staan doorgaans een hele dag of avond aan. Dat is lang niet altijd nodig. Er is geen permanente stroom van ‘vieze lucht’. Daardoor wordt ook schone lucht afgezogen. Lucht die in de winter eerst is verwarmd en in de zomer gekoeld. Dat kost energie en dus ook geld. De opbrengst van je fooienpot verdwijnt bij wijze van spreken zo door de afzuiging naar buiten. Met sensoren kun je dat tegengaan.

Hulp bij het maken van een planning

Energiebesparende maatregelen kosten doorgaans geld dat zich later in een veelvoud terugverdient. DEB helpt je om een goede planning te maken. Het helpt om te besluiten of je iets meteen doet of dat een later moment geschikter is. En het helpt je ook nog herinneren op het moment dat je eraan toe bent. De wet verplicht om bepaalde maatregelen te nemen, maar je kunt het natuurlijk ook vrijwillig doen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing
MKB-Nederland Rabobank webinar
Subsidies, Financiering
Terugkijken: webinar ‘Zo financier je verduurzaming’

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.