Nieuws, Subsidies

Hogere subsidies voor warmtepompen

Net als voor particulieren gaan voor zakelijke gebruikers de subsidiebedragen voor warmtepompen omhoog. De zakelijke aanvrager komt in aanmerking voor het hogere subsidiebedrag als de aanvraag is ingediend na 31 dec 2021.

Om het nemen van energiebesparende maatregelen te bevorderen, heeft de overheid de subsidies voor woningeigenaren verhoogd. Wat betreft de warmtepompen komen ook zakelijke gebruikers voor de hogere subsidie in aanmerking (de subsidies voor isolatiemaatregelen zijn alleen voor woningeigenaren).

Het verhoogde bedrag voor een geïnstalleerde warmtepomp per 2022 is afhankelijk van het energielabel en het thermisch vermogen van de warmtepomp. Sinds 3 januari staan de nieuwe apparatenlijsten online met de nieuwe verhoogde bedragen. De zakelijke aanvrager komt in aanmerking voor het hogere subsidiebedrag als de aanvraag is ingediend na 31 dec 2021.

Meer informatie over de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.