Nieuws, Energielabel C, Tips

Hoe kies je een goede adviseur?

Huur een goede energieadviseur in om een energielabel te bepalen op basis van de werkelijke situatie en niet op basis van standaardeenheden (zoals het bouwjaar van een pand). Een goed advies, maar hoe vind je zo iemand?

Het advies heeft geleid tot de vraag bij ondernemers: hoe onderscheidt de betere adviseur zich? Er is geen lijst met ‘rapportcijfers’ van adviseurs. De allereerste stap is controleren of de betreffende adviseur op de lijst staat van erkende energieadviseurs. Die lijst is hier te vinden.

Vervolgens is het belangrijk om bij het aanvragen van een offerte kritisch te vragen naar de gevolgde werkwijze. Op welke wijze vult de adviseur de rekenmodellen in: op basis van de werkelijke situatie of met standaardeenheden? Het is ook altijd raadzaam bij collega-ondernemers te informeren naar hun ervaringen.

En lees meer in het het artikel ‘De ene adviseur is de andere niet’.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.