Nieuws

Maak kans op de EZK Energie Award én 15.000 euro

Mkb-bedrijven die sinds 2022 of 2023 aanzienlijke vooruitgang boeken op het gebied energiebesparing maken kans op de EZK Energie Award én een geldprijs van 15.000 euro. Aanmelden kan t/m dinsdag 16 april a.s.

Energiebesparing
Een jury van vier personen zal de inschrijvingen beoordelen en drie bedrijven nomineren, waarvan er één de award zal ontvangen. De focus ligt op bedrijven die in 2022 of 2023 significant hebben bijgedragen aan het verduurzamen van hun energiegebruik of hier actief aan werken. Dit houdt in dat zij aantoonbaar minder fossiele brandstoffen gebruiken door energiebesparende maatregelen te treffen en/of extra duurzame energie op te wekken. De jury zal extra waardering geven aan ondernemingen die ondernemend en creatief zijn in het benutten van bestaande technologieën om energiebesparing te realiseren en die andere bedrijven kunnen inspireren om vergelijkbare stappen te zetten.

Award en 15.000 euro (belastingvrij)
Dit jaar zal de jury de prijs uitreiken aan bedrijven in twee verschillende categorieën: grote bedrijven (met 50 of meer werknemers) en het mkb (minder dan 50 werknemers). De winnaars zullen de award en het belastingvrije geldbedrag van 15.000 euro ontvangen.

Voor elk mkb-bedrijf, klein of groot
“Als jury kijken we naar vooruitstrevende bedrijven en ondernemers die aan de slag zijn gegaan met energie besparen”, vertelt juryvoorzitter Caroline Kollau (directeur Energiemarkt, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat). “Ondernemers die als voorbeeld kunnen dienen voor andere ondernemers zetten we graag in de schijnwerpers. We nodigen elke ondernemer – klein of groot – uit zich in te schrijven.”

EZK Energie Award
Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt de prijs beschikbaar. Het uitreiken van de award maakt zichtbaar wat er allemaal mogelijk is aan technieken en innovaties waarmee bedrijven energie kunnen besparen.

De winnaar van de award en de feestelijke uitreiking ervan zullen bekend worden gemaakt tijdens het EZK Energie Event op 27 juni 2024.

Je kunt je mkb-bedrijf t/m dinsdag 16 april hier aanmelden voor de EZK Energie Award 2024

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nieuw op DEB.nl: eenvoudig zoeken op specialisatie MKB Energieadviseurs
Nieuws
Nieuw op DEB.nl: stel je vraag via de eHelpdesk
MKB-Nederland Rabobank webinar
Nieuws
Webinar 16 april 2024: zo financier je verduurzaming

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.