Tips

Energiebesparing kan al met enkele tientjes

Een investering van enkele tientjes kan al bijdragen aan mindering energieverbruik. Het levert snel een veelvoud aan besparingen op.

Een snelle en gemakkelijke manier om energie en kosten te besparen, is vervanging van tl-verlichting door LED-lampen. Dat kan op verschillende manieren. De uitgaven kunnen variëren van enkele tientjes en wat eigen werk tot hogere kosten waarbij de specialist hele lichtsystemen aanpast.

Die laatste mogelijkheid levert wel een grotere energiebesparing op. Daarmee dalen de kosten voor energiegebruik dus nog veel sneller ten opzichte van de huidige situatie. Iedere ondernemer kan een keuze maken die het best past bij de eigen situatie. Geen bedrijf is immers hetzelfde. In alle gevallen verdienen de investeringen zichzelf binnen vijf jaar terug.

Weten hoeveel jij kunt besparen? Bekijk de erkende maatregelenlijst op DEB.nl.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Forse waardedaling (20-40%) van niet-duurzame kantoren
Nieuws
“Dankzij een energiescan van mijn bedrijf zie ik nu veel meer verduurzamingsmogelijkheden”
Nieuws
Aanscherping energiesparingsplicht vanaf 1 juli

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.