Nieuws, Nieuwe EML

Energie-investeringen bedrijven stijgen met 60%

Energie-investeringen bedrijven stijgen

Ondernemers investeerden in 2022 voor maar liefst 3,5 miljard euro in energiebesparing en duurzame energie. Dit was een stijging van 61% vergeleken met 2021 toen er ook uitzonderlijk veel werd geïnvesteerd. De energie-investeringen van bedrijven werden vaak mogelijk gemaakt door de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit is een regeling die gemiddeld 11% belasting scheelt en waarmee je tot 45,5% van de investeringskosten kunt aftrekken van de fiscale winst.

Sterke vermindering CO2-uitstoot

Met de EIA-regeling wil de overheid ondernemers stimuleren energiezuinige investeringen te doen om samen aan een groener klimaat te werken. Bijna 18.000 bedrijven vroegen de regeling aan en hiermee werd maar liefst 63% minder CO2 uitgestoten dan in 2021. Dit is te vergelijken met ongeveer 539.000 huishoudens. Een geweldig resultaat!

Populaire energie-investeringen bij bedrijven

De regeling is van toepassing op een groot aantal ondernemers uit verschillende sectoren. Bedrijven die subsidie aanvroegen gebruikten deze meestal voor zonnepanelen, het energiezuiniger maken van bedrijfsprocessen en systemen voor het benutten van afvalwarmte.

EML

Op de recent goedgekeurde nieuwe Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing vind je alle maatregelen die op jouw onderneming van toepassing kunnen zijn. Neem dus snel een kijkje en zie hoe jij energie kan besparen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing
MKB-Nederland Rabobank webinar
Subsidies, Financiering
Terugkijken: webinar ‘Zo financier je verduurzaming’

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.