Nieuws

Elektrische auto’s winnen flink aan populariteit

In januari 2024 is de verkoop van nieuwe personenauto’s in Nederland gestegen, waarbij vooral opvalt dat elektrische auto’s (EV) aanzienlijk aan populariteit winnen, zo melden brancheorganisaties BOVAG en de RAI Vereniging.

In totaal werden er 34.477 nieuwe auto’s geregistreerd wat een stijging van 5,5 procent betekent ten opzichte van 2023. Het marktaandeel van volledig elektrische auto’s (EV) steeg aanzienlijk, van 15,5 procent in januari 2023 naar 25,3 procent in januari 2024. Het aandeel hybride voertuigen nam toe tot 43,9 procent, tegenover 36 procent een jaar eerder. Auto’s met benzinemotoren zagen daarentegen een daling naar 29,5 procent, vergeleken met bijna 47 procent een jaar eerder.

Volgens Bert de Kroon, voorzitter van BOVAG Autodealers, wil de consument verduurzamen, maar er is een sterke behoefte aan consistent en helder overheidsbeleid over de gehele markt. Aan het aanbod ligt het niet: de voorraad is groot, de wachttijden zijn kort en het aanbod wordt steeds gevarieerder.

Toyota was het automerk dat in januari het meest werd geregistreerd, met 2.896 voertuigen en een marktaandeel van 8,4 procent. De Tesla Model Y was het meest geregistreerde model, met 1.141 stuks wat overeenkomt met 3,3 procent van de markt.

Wil je antwoord op jouw vragen over elektrisch rijden?
Vraag nu (kosteloos) het DEB Dossier ‘Elektrisch vervoer’ aan.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.