Nieuws

DEB Quickscan: zie wat kan en wat moet

DEB Quickscan

De Quickscan op DEB laat je direct zien wat jij kan en moet op het gebied van energiebesparing. Het kan zo zijn dat je aan wet- en regelgeving moet voldoen. Maar ook als je geen wettelijke verplichtingen hebt, helpen wij op weg met energie besparen.

Wil je weten wat jij kan en moet doen aan energiebesparing? Doe de DEB Quickscan en je weet het binnen 3 minuten.

Wettelijke verplichtingen

Afhankelijk van je energieverbruik of de grootte van je onderneming kan het zijn dat je een energiebesparingsplicht hebt en moet rapporteren aan de overheid. We kennen de informatie– en onderzoeksplicht energiebesparing, en de EED-auditplicht.

Heb je de deadline voor de informatieplicht gemist? Rapporteren kan en moet nog steeds. Zorg dat je dit alsnog doet, want vanaf 1 januari 2024 handhaven de omgevingsdiensten.

Plannertool

In onze Plannertool kun je aangeven wat je aan energiebesparing hebt gedaan en wat je nog gaat doen. Wanneer je hiermee klaar bent kun je de rapportage downloaden. Deze rapportage kun je gebruiken bij zowel de informatie- en onderzoeksplicht energiebesparing, en als basis voor de EED-auditplicht.

DEB ondersteunt bij het doorlopen van de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML). De 149 energiebesparende maatregelen op de lijst hebben een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Energiebesparing mkb
Nieuws, Wet- en regelgeving
Oproep MKB-Toets ‘Ondersteuning bij energiebesparende maatregelen’
CSRD-voor-mkb-ondernemers
Nieuws, Wet- en regelgeving
Wat betekent CSRD (nu al) voor mkb-ondernemers?
Nieuws, Netcongestie
Terugblik bijeenkomst MKB-Nederland en Huawei FusionSolar: ‘Netcongestie – File op het elektriciteitsnetwerk’

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.