Nieuws

DEB past in nieuwe koers werkgeversorganisaties

Actief bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Dat is één van de prioriteiten in het strategische plan ‘Ondernemen voor brede welvaart’ van VNO-NCW en MKB-Nederland. Op 10 februari 2021 publiceerden de werkgeversorganisaties hun nieuwe visie op de rol van bedrijven in de samenleving. Het initiatief DEB.nl, ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Milieu, sluit hier naadloos op aan.

‘Wij kiezen voor een klimaat-neutrale, circulaire samenleving. Dit heeft topprioriteit’, aldus een van de uitgangspunten van de strategische visie. Vervolgens is het belangrijk dergelijke algemene uitgangspunten om te zetten in praktische hulpmiddelen voor ondernemers. Het online programma DEB.nl, gericht op energiebesparing als onderdeel van een duurzaamheidsbeleid, is hier een goed voorbeeld van. DEB staat voor Duurzaam. Energie. Besparen.

Kosten en opbrengsten

Het programma geeft een overzicht van concrete maatregelen en suggesties om energie te besparen. Ze worden helder en duidelijk uitgelegd, met daarbij inzicht in kosten en opbrengsten. De lijst is gebaseerd op de wettelijke verplichtingen die voortkomen uit de Wet milieubeheer, maar is ook goed te gebruiken door ondernemers die niet onder de verplichting vallen. De oproep om actief te werken aan duurzaamheid, geldt immers niet alleen voor grote, maar ook voor middelgrote en kleine bedrijven. DEB.nl is een hele praktische manier om als ondernemer bij te dragen aan duurzaamheid. En tegelijkertijd kosten te besparen. Dat is winst voor de ondernemer en de samenleving tegelijkertijd. De ondernemer kan er letterlijk morgen mee beginnen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Wet- en regelgeving
Nieuwe rapportageverplichting voor Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)
Winnaars EZK Energie Award 2024
Nieuws
EZK Energie Award 2024: de winnaars in energiebesparing
Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.