Nieuws, Energielabel C, Wet- en regelgeving

Gebruik DEB als hulp bij Energielabel C voor kantoren

Vanaf 1 januari 2023 moeten verreweg de meeste kantoorpanden in Nederland minimaal een energielabel C hebben. Een hoger label betekent dat een pand niet meer als kantoor mag worden gebruikt. DEB kan helpen om kantoren aan te passen tot het niveau van label C. Gebruik daarvoor de uitgewerkte energiebesparende maatregelen.

 

De verplichting tot het energielabel C kan grote consequenties hebben. Daarom is het belangrijk er tijdig bij stil te staan. Door het nemen van energiebesparende maatregelen kan een kantoor alsnog een C-label verkrijgen. In DEB staan vele mogelijkheden om energie te besparen. Deze uitvoerige Maatregelenlijsten is ook te gebruiken bij het realiseren van een C-label.

Er is aangegeven welke maatregelen de mkb-ondernemer daartoe kan inzetten. In sommige gevallen volstaat een kleine aanpassing, zodat het toepassen van LED-verlichting of de installatie van zonnepanelen. In andere zijn verdergaande maatregelen nodig om onder de vereiste grens te komen.

 

Lees meer over Energielabel C voor gebouwen in het betreffende dossier op DEB. 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Forse waardedaling (20-40%) van niet-duurzame kantoren
Nieuws
“Dankzij een energiescan van mijn bedrijf zie ik nu veel meer verduurzamingsmogelijkheden”
Nieuws
Aanscherping energiesparingsplicht vanaf 1 juli

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.