Nieuws

Besparen op je energiecontract

Besparen op je energiecontract

Besparen op energieverbruik willen we allemaal. Maar heb jij wel eens gekeken naar de energie-inkoop? Kies het juiste energie-inkoopmodel en als je wil besparen op je energiecontract.

Voor een gestructureerd energiebesparingsplan heb je een aantal dingen nodig. Het is belangrijk om mogelijke energiebesparende maatregelen te inventariseren en een investeringsplan op te stellen. Maar er zijn nog twee andere benodigdheden:

Inzicht in je huidige energiecontract

Allereerst moet je inzicht krijgen in de opbouw van het energiecontract en het achterliggende energie-inkoopmodel. Het vormgeven van energiemanagement begint bij een goede energie-inkoop. Wanneer je weet hoe je contract in elkaar zit krijg je inzicht in de mogelijkheden om kosten te besparen. Hierbij gaat het vooral om de opbouw van de kosten, de (rand)voorwaarden en de flexibiliteit van je energiecontract.

Inzicht krijgen in energiecontracten is helaas niet zo eenvoudig. Dit komt doordat er weinig transparantie is over de voorwaarden van de energie-inkoop en beschikbare energie inkoop modellen. Daarom is DEB druk bezig met het opstellen van een kennisdossier over energie-inkoopmodellen. Het dossier is binnenkort beschikbaar op onze website. Het dossier geeft inzicht in het energie-inkoopmodel dat jouw energiebedrijf aanbiedt, maar ook in wat de gevolgen zijn van het model voor jou als ondernemer.

Energie-inkoopmodellen

Een tweede manieren om kosten te besparen heeft betrekking op de wijze en de voorwaarden waarop jij energie inkoopt bij de leverancier. In de opbouw van energiecontracten zijn de afgelopen periode namelijk interessante energie-inkoopmodellen ontwikkeld waarmee je kunt besparen.

Je ziet dan dat de invloed van de externe omgeving op de energiemarkt groot is. We kennen allemaal nog wel de vervelende situatie waarin veel ondernemers terecht zijn gekomen toen de energieprijzen door het dak gingen. Dit kwam onder anderen door de oorlogen in Oekraïne en het Midden-Oosten, en de toenemende duurzame productie van energie. Als gevolg werd de ondernemer geconfronteerd met hoge kosten en de starre houding en onbereikbaarheid van de energieleveranciers.

De meeste ondernemers zijn niet bekend met deze nieuwe energie-inkoopmodellen. Ook hebben ze geen toegang tot de modellen en welke voordelen ze kunnen hebben voor hun bedrijf. De eerste ervaringen zijn dat er flinke besparingen te behalen zijn voor zowel groot- als kleinverbruikers. Als bijkomend voordeel hebben sommige modellen de flexibiliteit voor energie-inkopen vergroot.

New Energy Market

New Energy Market is een energieadviesbureau dat ondernemers een persoonlijk advies geeft over welk inkoopmodel het beste past bij de behoeften en het energie-afnamepatroon van de ondernemer. Het bureau helpt ondernemers bij het kiezen van juiste inkoopmodel en heeft uniek toegang tot de 7 inkoopmodellen die gebruikt worden in de markt. De behoefte van de individuele ondernemer staat hierbij centraal. Iedere ondernemer krijgt een individueel maatwerkadvies over welk inkoopmodel het beste past bij de energiebehoeften. Dit in tegenstelling tot advies van andere adviseurs dat meestal enkel voor een totaal inkoopcollectief geldt.

DEB en New Energy Market hebben de handen ineengeslagen om te kijken of we ondernemers niet alleen kunnen helpen met kosten besparen door energiebesparing, maar door het het besparen op je energiecontract en het slimmer inkopen van energie via de 7 energie-inkoopmodellen.

Ondernemers gezocht

Wij geloven in dit model en willen dit graag verder onderzoeken. Daarom zoeken we branches en bedrijven die hierover met ons in gesprek willen gaan. Als dit leidt tot het aangaan van nieuwe contracten en kostenbesparing, besteden wij hier op DEB graag aandacht aan.

Heb jij interesse in een gesprek?

Stuur dan nu een e-mail aan [email protected], dan nemen ze zo spoedig mogelijk contact op om jou te helpen met het vinden van het juiste energie-inkoopmodel.

Voor meer informatie ga naar www.newenergymarket.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Wet- en regelgeving
Nieuwe rapportageverplichting voor Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)
Winnaars EZK Energie Award 2024
Nieuws
EZK Energie Award 2024: de winnaars in energiebesparing
Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.