Nieuws, Tips

Bespaar op energie en kosten in kantoren

In veel kantoren verdwijnt geld in de prullenbak. Niet letterlijk en zeker onbedoeld, maar wel met hetzelfde effect. Ondernemers kunnen geld besparen door goed te letten op energiegebruik. Met de digitale bespaarassistent is het eenvoudiger dan je denkt. En je verduurzaamt ook nog.

Lampen die branden in een ruimte waar niemand is. Verwarming die aan blijft staan als iedereen al naar huis is. In veel kantoorsituaties is energiebesparing relatief eenvoudig. Zonder dat het comfort voor medewerkers vermindert. Je kunt natuurlijk iedereen vragen het licht uit te doen en ’s avonds de verwarming laag te zetten. Maar aanwezigheidssensoren of tijdklokken werken veel beter. Die vergeten het niet.

In één oogopslag zichtbaar

Snel voordeel? Een ‘quick win’, zoals dat heet? Vervang TL-balken door led-verlichting. Flink besparen? Zorg dat je wanden goed geïsoleerd zijn. Niemand die dit eigenlijk niet weet. Maar lang niet iedereen handelt ernaar. Je wilt eerst weten wat het oplevert en wat het je kost. Via het programma Duurzaam.Energie.Besparen (DEB.nl) is het in één oogopslag zichtbaar.

Hulp in begrijpelijke taal

Ondernemers willen best. De wet verplicht zelfs bepaalde maatregelen. Maar in de praktijk gaat het dagelijks werk voor. De ondernemer heeft vaak geen tijd of energie om zich erin te verdiepen. Kom al helemaal niet aan met ingewikkelde wet- en regelgeving. Subsidiemogelijkheden zijn mooi, maar dan moet het wel direct duidelijk zijn hoe je er aanspraak op kunt maken. Bij dat alles helpt DEB. In begrijpelijke taal met heldere voorbeelden.

Vandaag al starten

Vermijden dat er geld in de prullenbak belandt. Niet door een duur adviesrapport, maar door praktische hulp. Met een programma waarmee je vandaag al kunt starten. Op initiatief van MKB Nederland is DEB ontwikkeld en staat de digitale bespaarassistent voor je klaar. Het online programma geeft aan wat verplicht is, wat je kunt doen, welke keuzes er zijn, wat het oplevert en wat het gaat kosten aan een eenmalige investering. Dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing
MKB-Nederland Rabobank webinar
Subsidies, Financiering
Terugkijken: webinar ‘Zo financier je verduurzaming’
Nieuws
Nieuw op DEB.nl: eenvoudig zoeken op specialisatie MKB Energieadviseurs

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.