Nieuws

Bedrijven halen gestelde doelen energiebesparing

De tussen de overheid en het bedrijfsleven overeengekomen meerjarenafspraken over energiebesparing in de periode 2017-2020 hebben goede resultaten opgeleverd. De minimale energiedoelen zijn door alle deelnemers behaald. Er is fors bespaard op energie.

De deelnemende bedrijven bespaarden in 2020 met elkaar net zoveel als 114.000 huishoudens in een jaar aan energie gebruiken. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op basis van informatie van de minister van Economische Zaken en Klimaat aan de Tweede Kamer.

Energiebesparing is van groot belang voor verlaging van de CO₂-uitstoot. Aan de twee convenanten (MEE en MJA3) werd deelgenomen door 111 grote en 859 middelgrote bedrijven. Deze bedrijven vertegenwoordigen samen ruim 80% van het industriële energieverbruik en ongeveer 25% van het totale energieverbruik in Nederland.

Ook kleinere ondernemingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van energiegebruik. Daarop is het programma DEB.nl van ondernemersorganisatie MKB-Nederland gericht. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Energiebesparing helpt de klimaatdoelstellingen te realiseren en draagt daarnaast bij aan kostenverlaging voor de ondernemer.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Energielabel C: met deze 5 stappen heb je het zo geregeld
Nieuws, Energielabel C, Wet- en regelgeving
In 5 stappen naar energielabel C
Nieuws
Besparen op je energiecontract
Ondernemend omgaan met energie
Nieuws
Webinar: alles over het verduurzamen van je bedrijfspand (12 december 2023)

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.