Nieuws, Zonnepanelen

Adviezen voor wie denkt over zonnepanelen

Naast energiebesparing, kun je bijdragen aan kostenverlaging en verduurzaming door het zelf opwekken van elektriciteit. Zonnepanelen zijn daarbij de meest gebruikte mogelijkheid. Voor ondernemers die nog geen ervaring hebben, is er een dossier ‘zonnepanelen’ aan DEB toegevoegd. Daarin staan ook een aantal belangrijke adviezen.  

In tien punten is samengevat waarmee je rekening moet houden bij het installeren van zonnepanelen, van de dakconstructie, het terugleveren van elektriciteit aan het net tot en met de goedkeuring door de verzekeringsmaatschappij. Net als bij de andere onderdelen van DEB is een en ander helder en duidelijk uitgelegd. Belangrijkste adviezen: bekijk vooraf goed wat de mogelijkheden en eventuele belemmeringen zijn, kies voor een solide en veilige uitvoering en laat je bijstaan door een bedrijf dat ervaring heeft. De ene aanbieder is de andere niet en laat je geen zand in de ogen strooien door lage prijzen en stuntaanbiedingen.  

Alle informatie met checklist is handig samengevat op https://www.deb.nl/artikelen/zonnepanelen/ 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing
MKB-Nederland Rabobank webinar
Subsidies, Financiering
Terugkijken: webinar ‘Zo financier je verduurzaming’
Nieuws
Nieuw op DEB.nl: eenvoudig zoeken op specialisatie MKB Energieadviseurs

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.