Nieuws

5 unieke eigenschappen van DEB.nl

Via het inloggen op DEB.nl krijgt de ondernemer de beschikking over een online hulpmiddel voor energiebesparing met vijf unieke eigenschappen. Geen enkel ander programma biedt deze combinatie. En het gebruik is nog gratis ook.

  1. Berekening van je besparingsmogelijkheden

DEB.nl berekent op basis van je postcode, het type bedrijfsactiviteit en nog enkele andere gegevens hoeveel geld je kunt besparen door actief in te zetten op energiebesparing. Het bedrag wordt bovenaan het beeldscherm aangegeven. Vervolgens kun je bekijken op welke manier dit bedrag bereikt kan worden en welke maatregelen het meeste kunnen bijdragen aan de besparing.

  1. Maatregelen per bedrijfstak

Vanuit de Wet milieubeheer heeft de overheid bedrijven voorgeschreven welke maatregelen op terrein van  energiebesparing verplicht zijn. DEB.nl heeft die lange lijst uitgesplitst naar bedrijfstak. Bovendien zijn de omschrijvingen ‘vertaald’ naar helder leesbare teksten. Compleet met voorbeelden en verschillende alternatieven maakt de ondernemer zijn eigen planningslijst.

  1. Overzicht van alle subsidie- en ondersteuningsmaatregelen

De overheid ondersteunt bedrijven bij de verduurzaming. Er is een reeks aan fiscale en andere stimuleringsregelingen. DEB.nl heeft ze bij elkaar gezet en omschreven. In veel gevallen wordt verwezen naar de officiële websites, zodat je niet zelf op zoek hoeft te gaan.

  1. Uitleg in tekst én op video

Alle energiebesparende maatregelen worden beschreven, met daarbij een advies wat te doen. Bij de belangrijkste is ook een video-uitleg beschikbaar. In enkele minuten is duidelijk wat de maatregel inhoudt en hoe deze in je bedrijfs is uit te voeren.

  1. Ondersteund door MKB-Nederland en het ministerie

DEB.nl is een initiatief van MKB-Nederland om de mkb-ondernemer een handig hulpmiddel te verschaffen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondersteunt het platform, zodat ondernemers er kosteloos gebruik van kunnen maken. DEB.nl werd op 28 januari jl. officieel in gebruik gesteld door Sandor Gaastra, directeur-generaal bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Kijk hier naar de officiële openingshandeling.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.