Nieuws

2023: aanpassing lijst verplichte maatregelen

De lijst van verplichte energiebesparende maatregelen voor bedrijven wordt op 1 januari 2023 aangepast. De aanpassing sluit aan bij de ontwikkelingen, zoals de stijgende energieprijzen (waardoor de terugverdientijd korter wordt) en de stand van de techniek. Ook komt er aandacht voor de mogelijkheden om zelf energie op te wekken.

Naast energiebesparing is terugdringing van de CO2-uitstoot een belangrijk thema. De uitvoerbaarheid van de maatregelen zal een belangrijke maatstaf zijn, waarbij speciaal wordt gekeken naar de mkb-bedrijven. Ook de handhaving van verplichtingen krijgt een extra accent.

Op dit moment werken deskundigen aan de uitwerking van de nieuwe voorstellen. Rond eind mei zullen de concepten klaar zijn. Via een zogeheten internetconsultatie kan hierop vervolgens worden gereageerd. De resultaten daarvan worden meegenomen bij de uitwerking, dit najaar. Daarna komt de nieuwe lijst met verplichte energiebesparende maatregelen beschikbaar.

Vooralsnog blijft de ondergrens voor de verplichting dezelfde. Wel gaan de verplichtingen gelden voor categorieën bedrijven die nu nog zijn uitgezonderd.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.